På rasteplassen ved Hovsvatnet. Fra venstre Tor Skårland og Oddvar Ollestad (Statens vegvesen, Stein Jonny Nevland ( Mesta) og ordfører Magnhild Eia i Lund kommune. Foto: Camilla Øverland Skoland/Lund kommune
Publisert: 06.10.2023 

Statens vegvesen oppgraderte E39-rasteplass på rekordtid

5. mai var første møte. I slutten av september var rasteplassen på E39 Drangsdalen ferdig oppgradert.

Det var Lund kommune som tok initiativ overfor Statens vegvesen for å oppgradere den populære rasteplassen på Skjeggestad sør i Rogaland, ikke langt fra Agder-grensen.

– Vi kastet oss rundt, og laget skisser i godt samarbeid med kommunen og entreprenør Mesta, sier prosjektleder Tor Skårland i Statens vegvesen.

I tillegg til å legge ny asfalt, og forskjønne med steiner og beplantning, satte Vegvesenet og Mesta opp ny søppeldunk, ny benk og pyntet rundt minnestatuen som er på rasteplassen.

Til tross for ferietid og helgetrafikk ble prosjektet ferdigstilt på imponerende kort tid, takket være Vegvesenet og entreprenør Mesta, skryter Lund kommune.

– Vi er veldig glade for kommunens initiativ, og for god hjelp fra entreprenør Mesta, avslutter Skårland.

Minnestatuen er for en drukningsulykke ved Hovsvatnet i 1924. Kommunen planlegger en 100-årsmarkering neste høst, og tok kontakt med Vegvesenet for å få rasteplassen oppgradert innen den tid.

Oppgraderingen avsluttes med at kommunen lager nye opplysningstavler som forteller om Lund kommune, det historiske området ved og rundt Skjeggestad, og drukningsulykken for snart 100 år siden.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur