Foto: Engcon
Publisert
22.04.2021

Suksess for Engcon på maskinmesse i Australia

I Australia gikk nylig The National Diesel & Turf Expo av stabelen, som en av få maskinmesser som har blitt arrangert nå under pandemien. Dette var første gang den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon stilte ut i egen regi, noe de kan oppsummere som en suksess. I tillegg til at Engcons stand trakk til seg et stort antall besøkende, fikk Engcon også prisen for «Most innovative product 2021» under messen.

Den 9. – 11. april gikk The National Diesel & Turf Expo av stabelen i Sydney. Maskinmessen ble grunnlagt i 2016 og er Australias største maskinmesse, med stadig flere besøkende for hvert år. Engcon har deltatt på messen flere ganger, men årets deltakelse var ikke helt som vanlig. Tidligere har Engcon deltatt via forhandlere, men i år stilte de ut i egen regi, noe som skulle vise seg å bli en suksess med tanke på besøkstallene og interessen for produktene.

– Messer er en viktig kanal for oss, der vi blant annet får mulighet til å møte kunder og vise frem det brede produktutvalget. Det er mange messer som har blitt avlyst det siste året på grunn av korona. Derfor var det svært gledelig for oss at det tross alt ble noe av The National Diesel & Turf Expo i år, sier Per-Oskar Svedberg, plassansvarlig hos Engcon Australia, og fortsetter:

– Vi er svært fornøyd med årets deltakelse. Mange kunder har god oversikt og har vært sugne på en tiltrotator i flere år, men det finnes fortsatt mange som ikke aner hva det er. Derfor er det selvsagt viktig for oss å få mulighet til å fortelle om oss og produktene våre, slik at flere kan oppdage fordelene med dem. Interessen for produktene våre var stor, og det var mye folk på vår stand under hele messeperioden.

Stor interesse for prøvekjøring blant de besøkende

I løpet av den tre dager lange messen viste Engcon frem tiltrotatorene, de sikre redskapsfestet Q-Safe, det automatiske hurtigkoblingssystemet EC-Oil, det effektive styresystemet DC2 samt en rekke redskaper. Produkter ble demonstrert i bruk av australske gravemaskinførere som selv eide Engcon-produkter.

– Av alt vi viste frem, var det tiltrotatorene og det automatiske hurtigkoblingssystemet EC-Oil som tiltrakk seg størst interesse. Da de besøkende fikk se hvor enkelt det var å koble tiltrotatoren og hydrauliske redskaper uten å måtte forlate førerhuset, var det mange som fikk opp øynene for at alt ble mer komfortabelt og at man kan spare mye tid ved bytte av hydrauliske redskaper, sier Per-Oskar Svedberg.

Messedeltakerne fikk også mulighet til egenhendig å teste hvordan Engcons tiltrotator fungerer, noe som var svært populært og lokket til seg mye folk. Det ble også holdt en konkurranse der deltakerne skulle rotere skuffen 360 grader så raskt som mulig uten å miste noen av fotballene som lå oppi. Vinneren ble Pat M fra PJ´s Plumbing and Excavation, med tiden 09:36.

Fikk pris for det mest innovative produktet

Under messen fikk Engcon også prisen for «Most innovative product» for sitt komplette system av automatisk hurtigkoblingssystem EC-Oil, tiltrotator og hydrauliske redskaper, noe som er et bevis på at Engcons smarte og innovative produkter også faller i smak hos australske gravemaskinførere.

– Det er alltid gøy å få anerkjennelse for at produktene våre er innovative og driver utviklingen i gravebransjen. Vi er superstolte over denne prisen. Det man må være klar over, er at produktene våre kanskje tas for gitt i Norden, men at de ikke er like etablerte ute i verden. Men vi er på god vei, sier Per-Oskar Svedberg.

Australske kunder som jobbet på Engcons stand:

Steve Johnstone – PXG Civil and Rail

Pete Vagne – Pete Vagne excavations

Lucas Prohm – TNL Earthworks

Logan Donnellan – TNL Earthworks

Damien Cooke – CENEX

Andrew Baker – Baker Excavations

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur