Vestsiden av nye Ski stasjon er den første ferdige delen av Follobaneprosjektet og åpner for publikum så snart testingen av signalanlegget er helt ferdig. Stasjonen er et signalbygg og et landemerke i Ski, en by som er i sterk utvikling. Foto: Bane NOR / Nicolas Tourrenc
Emner
Publisert
14.08.2020

Togtrafikken over Ski stasjon utsettes til 24. august

Bane NOR er nødt til å holde strekningen Ås/Kråkstad–Kolbotn på Østfoldbanen stengt for togtrafikk nok en uke. Årsaken er behov for ytterligere testing av det nye fjernstyringssystemet.

Bane NOR jobber med å implementere et nytt fjernstyringssystem på Ski stasjon. Det er behov for ytterligere justeringer og deretter videre testing før togtrafikken på hele Østfoldbanen kan åpne.

– I forbindelse med utbyggingen av Follobanen bygger vi en ny togstasjon på Ski, med nytt signalanlegg. Stasjonen er ferdig og skulle åpnes for de reisende mandag 10. august, men vi er nødt til å utsette nok en uke. Sikkerheten for de reisende er alltid første prioritet. Vi må derfor ferdigstille all utbedring og testing før vi kan igangsette togtrafikken, forklarer Stine Undrum, konserndirektør i Bane NOR.

Sikkerheten i det tekniske anlegget for den nye stasjonen er formelt godkjent og funnet i orden, men stabiliteten i kommunikasjonssystemet er ikke slik vi vil ha det.

– Vi jobber tett med vår leverandør Bombardier med fullt fokus på å få ferdigstilt fjernstyringssystemet slik at trafikken kan åpne igjen, sier Undrum.

Alternativ transport for de reisende

Vy har gjort en kjempeinnsats og fått på plass tilstrekkelig busskapasitet denne uken. Nå jobber de med å tilrettelegge for nok busser til neste uke, når det i tillegg er skolestart.

– Vi hadde gledet oss til å åpne ny stasjon og ønske de reisende tilbake etter arbeidet på jernbanen i sommer. Selv om færre reiser med kollektivtransport på grunn av koronasituasjonen, medfører denne utsettelsen at mange kommer i en vanskelig situasjon. Det beklager vi, sier Stine Undrum.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur