Foto: Pixabay
Publisert: 15.12.2022 

Tre Sweco-kvinner nominert til «Årets kraftkvinne 2022»

Anne Torild Engesvoll, Ellen Bogfjellmo og Katarina Jovicic Umrlic fra Sweco er tre av de totalt 56 nominerte til prisen «Årets kraftkvinne 2022».

Hvert år siden 2019 har fornybarnæringen løftet frem kvinner de mener fortjener prisen «Årets kraftkvinne». Prisen deles ut for å fremme og synliggjøre de dyktige kvinnene i fornybarnæringen.

De tre nominerte fra Sweco er Anne Torild Engesvoll som er fagansvarlig for fyllingsdam og har over 25 års erfaring som rådgiver, spesielt innenfor dammer. Ellen Bogfjellmo som er sivilingeniør innen vassdragsteknikk, og Katarina Jovicic Umrlic som er utdannet sivilingeniør innen bygge- og konstruksjonsteknikk og som har over nesten 20 års erfaring som konsulent innen blant annet energi-, olje- og byggebransjen.

– Jeg er både stolt og imponert over Anne Torild, Ellen og Katarina som er nominert til årets kraftkvinne. De representerer det brede spennet i Swecos kompetanse, og vil være sentrale i kraftbransjen i Norge også fremover. Vår bransje er helt avgjørende for at vi skal få til en rask, grønn omstilling av samfunnet, og kompetanse er nøkkelen for å lykkes. Jeg heier derfor på dem, og på alle kraftkvinner, sier Elisabeth Baird, divisjonsdirektør for energi i Sweco.

Dette er juryens kriterier for nominasjon:

  • Har bidratt til å heie andre frem
  • Er faglig dyktig og deler kunnskap
  • Har vist at dette er en bransje for kvinner
  • Har bidratt til å skape innovasjon og vekst i sitt selskap
  • Er med på å forme fornybarbransjen
  • Jobber i fornybarbransjen

Prisen deles ut for fjerde året på rad den 8. februar.

Fra venstre: Katarina Jovicic Umrlic, Ellen Bogfjellmo og Anne Torild Engesvoll. Foto: Sweco

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur