Det har gått et stort sørpeskred over rv. 85 Våtvoll–Langvassbukt. Skredet er 30–40 meter bredt og 1,5 meter høyt. Veien åpner ikke mandag. Foto: Odd Roger Warberg/Statens vegvesen
Publisert: 30.01.2024 

Uværet har stengt veier og fergestrekninger i nord

Den sterke vinden og været har gitt mange stengte veier i Nord-Norge mandag, og trafikantene må regne med flere stengte veier og fergestrekninger det nærmeste døgnet. Men selv om været avtar tirsdag, ventes det flere runder med vind, skred og utfordrende vei- og kjøreforhold frem mot helgen.

– Det er nå 74 stengte veier og ferjesamband i Nord-Norge på grunn av uværet, sier Håvard Langmo, faggruppeleder på Vegtrafikksentralen nord. Men bildet endres stadig, så trafikantene må vurdere været før de reiser, og sjekke vegvesen.no/trafikk  før de drar.

Uværet beveger seg fra Nordland i sør til nord i Finnmark i løpet av mandag, natt til tirsdag og utover tirsdag.

  • Nordland: Fare for jord- og sørpeskred i lavlandet som kan gi stengte veier. Saltfjellet er stengt, og det er også alle de fire fergestrekningene på riksveiene i Nordland. Det verste været i Vesterålen og Lofoten gir seg i ettermiddag, men sterk vind vil fortsatt være gjeldende inn mot tirsdag.
  • Troms: Den svært kraftige vinden gir økt skredfare mandag, men den løyer natt til tirsdag før den tar seg opp igjen utover tirsdagen. Dette gjentar seg flere ganger i løpet av tirsdag og natt til onsdag. Faren for skred på veiene er størst når uværet er som verst.
  • Finnmark: Skredfaren følger uværstoppene, og uværet når en topp i kveld og natt til tirsdag. Det er ingen skred som er gått på veiene i Finnmark, men flere veier er stengt pga uværet. Dette gjelder blant annet E6 Sennalandet og E6 Hatter, i tillegg til E69 på strekningen Hønsa- Nordkapptunnelen. Den sterke vinden, som kan komme opp i orkan styrke, kan gi ytterligere stengte veier.
Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur