Select Language
  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Spanish
Hjem » Alstom leverer siste toget til Skånetrafiken
Alstom leverer siste toget til Skånetrafiken

Alstom leverer siste toget til Skånetrafiken

EMNE: Tog
PUBLISERT: 11.januar.2019

Alstom har nå med suksess leverert det siste av de 30 ytterligere regionale togene som ble bestilt av Skånetrafiken i starten av 2015. Skånetrafikens flåte av Coradia Nordic-tog, mer kjent som Pågatogene, utgjør nå 99 kjøretøy.

Med denne leveringen bekrefter Alstom sin posisjon som Sveriges ledende leverandør av regionale tog. Coradia Nordic-togene har vist seg å være pålitelige og sikre, og Skånetrafiken er nå en av de største kjøretøyseierne i landet i en fortsatt voksende region. Vi er veldig glade over å ha vært deres betrodde partner på denne reisen, sier Rob Whyte, VD Alstom Norden.

Vi er glade for et bra samarbeid med Alstom som kjøretøysleverandør av de nye Pågatogene. Vi har nå 99 Pågatog og er vel rustet for å møte nye kunder og en forlengelse av Pågatågstrafikken, sier Linda Westman, Salgssjef, Skånetrafiken.

Å reise kollektivt med tog gir et vesentlig mindre miljøutslipp. En reise mellom Malmö og Helsingborg med Skånetrafiken i stedet for bil, vil gi ti ganger mindre karbondioksidutslipp. Man sparer omtrent ca 8,5kg karbondioksid per reise[1].

Coradia Nordic-togene som nå levereres til Skånetrafiken består av fire vogner, er 74 meter lange, og har en kapasitet på opp til 510 passasjerer. Togene kommer til å kjøres med en maksimal hastighet på 160 km/t. Coradia-togene kjennetegnes ved sikkerhet og ytelse. Togene er bygget på Alstoms anlegg i Salzgitter i Tyskland.

Helt siden 2002 har mer enn 270 regionale Coradia-tog blitt solgt i Sverige, inklusive SL, Norrtog, Västtrafik og Östgötatrafikken. Totalt har mer enn 3000 regionaltog blitt solgt i Europa, og idag anvendes de i Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spania, Sverige og Storbritannia.