Emner
Publisert
23.11.2018

Forbedrer effektiviteten og sikkerheten i tog med banebrytende transformator

ABBs nye transformator RESIBLOC® Rail kan kutte energikostnader inntil ti prosent. Transformatorer som RESIBLOC® Rail leverer elektrisitet til essensielle funksjoner som fremdrift, lys, varme og ventilasjonssystemer, og signal og kommunikasjonssystemer på tog. ABBs innovative oljefrie RESIBLOC®-teknologi bruker epoksyisolasjon og glassfiber for maksimal mekanisk styrke. Transformatoren er rustet for arbeid under de tøffeste forhold, hjelper operatørene […]

ABBs nye transformator RESIBLOC® Rail kan kutte energikostnader inntil ti prosent.

Transformatorer som RESIBLOC® Rail leverer elektrisitet til essensielle funksjoner som fremdrift, lys, varme og ventilasjonssystemer, og signal og kommunikasjonssystemer på tog. ABBs innovative oljefrie RESIBLOC®-teknologi bruker epoksyisolasjon og glassfiber for maksimal mekanisk styrke. Transformatoren er rustet for arbeid under de tøffeste forhold, hjelper operatørene å opprettholde maksimal sikkerhet, samt er mer energi- og miljøeffektiv.

Den oljefrie transformatoren har en rekordhøy virkningsgrad på 97 prosent. Sammenlignet med tradisjonelle transformatorer, vil dette kunne kutte energikostnader med opptil 10 prosent.

Økt sikkerhet og redusert miljøbelastning

RESIBLOC®-teknologien ble opprinnelig utviklet for bruk i ekstreme forhold og for å øke sikkerheten gjennom å eliminere faren for brann. Siden lanseringen har teknologien funnet veien inn i applikasjoner som fartøy, olje- og gassinstallasjoner, gruver og andre krevende industrier. Dette er første gang RESIBLOC® finner veien inn i tog og jernbanetransport.

Gjennom en adopsjon av RESIBLOC®-teknologien minimerer man også faren for oljesøl, reduserer vedlikeholdsbehovet og tilrettelegger for enklere resirkulering av transformatorens komponenter.

Bærekraftige mobilitetsløsninger

Vi er utrolig stolte over å introdusere en ny type oljefrie fremdriftstransformator. Den setter ny standard for sikkerhet og effektivitet, sier Claudio Facchin, president for ABBs Power Grid divisjon.

Dette er nok et godt eksempel på ABBs forpliktelse til å tilby bærekraftige mobilitetsløsninger som bidrar til å drive verden uten å konsumere den, fortsetter han.

ABB har vært ledende innen fremdriftstransformatorteknologi siden tidlig på 1900-tallet. Med transformatorer installert i over 40 000 enheter, kan man se tilbake på en lang historie med banebrytende løsninger som stadig har flyttet grenser for hva som er mulig.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur