Select Language
  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Spanish
Hjem » Blir Norges første kvinnelige vegdirektør
Blir Norges første kvinnelige vegdirektør Foto: Erik Burås / Studio B13 for Samferdsel & Infrastruktur

Blir Norges første kvinnelige vegdirektør

Ingrid Dahl Hovland ble i statsråd i oktober utnevnt til ny vegdirektør. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nye Veier AS, der hun har vært siden selskapet ble opprettet i 2015.

EMNE: Veg
PUBLISERT: 23.januar.2020

Ingrid Dahl Hovland er 60 år gammel og utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH – dagens NTNU). Før hun tiltrådte i Nye Veier, var hun administrerende direktør i Spenncon AS. Hun har og vært ansatt i Selvaag Gruppen og i Veidekke. Fra 1985 til 1996 var hun prosjektansvarlig for utbyggingsprosjekter i Statens Vegvesen.

Vil møte mange dyktige medarbeidere

– Jeg gratulerer Ingrid med jobben som vegdirektør og ønsker henne velkommen tilbake til Vegvesenet, sier konstituert vegdirektør Bjørne Grimsrud.

– Nye Veier har vært en konkurrent, men selskapet har også inspirert til nye måter å drive utbygging av veier på. Jeg ønsker henne lykke til i den spennende og krevende jobben som vegdirektør, og jeg kan love henne at hun her vil møte mange tusen dyktige, kompetente og dedikerte medarbeidere, sier Grimsrud.

Stillingen som vegdirektør ble utlyst 1. juli, som følge av at Terje Moe Gustavsen gikk bort 4. mai i år. Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland startet i jobben 1. november, og er Norges første kvinnelige vegdirektør. Stillingen som vegdirektør er en åremålsstilling på seks år.

– Svært dyktig og meget kompetent vegdirektør

– Statens vegvesen har et viktig samfunnsoppdrag i samferdselssektoren. Etaten har tunge oppgaver innenfor utbygging, drift- og vedlikehold av vei, trafikksikkerhet, trafikant og kjøretøy og langtidsplanlegging. Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen. Jeg er glad for at hun har takket ja til denne viktige jobben og er klar til å starte om kort tid, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

 Nå starter jakten på ny sjef for Nye Veier

Ingrid har betydd enormt mye for etableringen og oppbyggingen av selskapet – og de resultatene Nye Veier oppnår. Hun har vært en visjonær og kunnskapsrik leder, sier Nye Veiers styreleder, Harald Vaagaasar Nikolaisen.