Publisert
13.08.2018

– Dette er fremtidens bransje

I går hadde den nye daglige lederen i Franzefoss Gjenvinning, Ståle Nistov (50), sin første dag på jobb. Tidligere i år ble det kjent at Ståle Nistov er ansatt som ny daglig leder i Franzefoss Gjenvinning. Det eneste forholdet han har til gjenvinning fra før av er kildesorteringen hjemme ifølge han selv, men han gleder […]

I går hadde den nye daglige lederen i Franzefoss Gjenvinning, Ståle Nistov (50), sin første dag på jobb.

Tidligere i år ble det kjent at Ståle Nistov er ansatt som ny daglig leder i Franzefoss Gjenvinning. Det eneste forholdet han har til gjenvinning fra før av er kildesorteringen hjemme ifølge han selv, men han gleder seg til å gå ut av komfortsonen og utfordre seg selv i en ny bransje.

Jeg kan ingenting om gjenvinningsbransjen fra før av. Ved første øyekast er kanskje ikke avfallshåndtering den mest «sexy» bransjen, men jeg tenker tvert imot. Gjenvinning av ressursene våre, miljø og sirkulær økonomi er fremtidens bransje, sier Nistov.

Lang ledelseserfaring

Lang ledelseserfaring

Selv om han ikke har vært i gjenvinningsbransjen før, har han lang erfaring innen ledelse. Han er utdannet siviløkonom, og kommer senest fra stillingen som administrerende direktør i Nettbuss Travel.

Selv om det er mye nytt, er det også flere likhetstrekk med der jeg kommer i fra ledelsesmessig. I Nettbuss Travel var det stor geografi og mangfoldig, men samtidig mannsdominert kultur, sier han.

Vil være en sparrings- og diskusjonspartner

For Nistov er langsiktighet, soliditet og grundighet viktige verdier, noe som samsvarer godt med familiebedriften Franzefoss. Som leder er trygghet, åpenhet og tillit viktig for han.

Han trives best som leder når han kan være en sparrings- og diskusjonspartner for medarbeiderne sine, og liker medarbeidere som tør å stille spørsmål og si ifra.

Vi kommer nok ikke alltid til å være enige, men alle har behov for å bli sett og hørt. Det bidrar til å skape trygghet og at folk trives på jobb. Det er viktig for meg, sier Nistov.

Viktig å skape verdier

De første ukene kommer til å gå med til å besøke alle anleggene og bli kjent med driften og medarbeiderne. Hva han ønsker å få til i fremtiden, prøver han ikke å mene noe om – ennå.

Jeg prøver å mene minst mulig til å begynne med, men jeg vet med meg selv at jeg kommer til å mene mye etter hvert. For meg er det uansett viktig at vi tjener penger og skaper verdier for eierne. En arbeidsplass er et bedre sted å være med en sunn og god økonomi, avslutter han.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur