Energiprosjektet kalt "Ness" i Aberdeen, Skottland vil ha kapasitet til å forvandle 150,000 tonn avfall til energi hvert år.
Publisert
22.08.2019

Med kjempekontrakt i Skottland - gjenvinning for 400 millioner euro

Energiprosjektet kalt "Ness" i Aberdeen, Skottland vil ha kapasitet til å forvandle 150,000 tonn avfall til energi hvert år.

Acciona vil være ansvarlig for prosjektering og totalentreprise, igangkjøring, drift og vedlikehold av anlegget i en 20-årsperiode, med et totalbudsjett på ca. € 400 millioner.

Indaver, et selskap som har vært spesialister på avfallshåndtering i over 25 år vil ha ansvar for den daglige driften og vedlikeholdet av anlegget. Prosjektet vil gi en langsiktig og bærekraftig løsning for ikke-resirkulerbart kommunalt avfall fra Aberdeen, Aberdeenshire og Moray, ettersom ny skotsk lovgivning gjør det forbudt å lagre slikt avfall i deponier fra 2021.

Energiprosjektet Ness skal ligge på et tidligere gasslagringssted på East Tullos Industrial Estate i Aberdeen. Prosjektet vil også produsere strøm til sentralnettet og varme til husholdninger i Torry-distriktet.

Anlegget vil driftes i henhold til skotske myndigheters høye miljøstandarder og krav, og reguleres av det skotske miljøvernbyrået (SEPA).

Denne kontrakten er en del av Accionas målrettede satsing på teknologisk innovative prosjekter som bidrar til bærekraft og miljøvennlige løsninger. Accionas erfaring med energiprosjekter, gjenvinning av avfall og konstruksjon av nøkkelferdige energianlegg var avgjørende for å vinne kontrakten.

I fjor ble Acciona tildelt en gjenvinningskontrakt i Kwinana, Australia, som er det største anlegget av denne typen i landet, med en gjenvinningskapasitet på hele 400 000 tonn per år.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur