Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i Statens vegvesen og konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur. Foto: Erik Larsstuen/Statens vegvesen
Publisert: 27.06.2024 

Milliardkontrakt med Statens vegvesen

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å oppgradere Hammersborg- og Vaterlandstunnelen på Ring 1 i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 2,1 milliarder kroner eksklusive mva.

Dette er et prosjekt som passer Veidekke godt med omfattende grunnarbeider og utfordrende konstruksjonsarbeider. Vi har gjennomført en vellykket samspillsfase sammen med Statens vegvesen i snart ett år som gir oss et veldig godt grunnlag for prosjektgjennom­føringen. Vi takker for tilliten og gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Vaterlandstunnelen (370 m) skal oppgraderes og Hammersborgtunnelen (380 meter) skal i tillegg bygges om, forlenges, forsterkes og senkes i terrenget som følge av sikkerhetskrav til nytt regjeringskvartal. Begge tunnelene er fra 1989, og det er behov for omfattende vedlikehold med reparasjon av betongkonstruksjoner og vegbane. I tillegg må generell infrastruktur som belysning, kabler, rør, ledninger, skilting med mer skiftes ut i begge tunnelene.

– Dette er en viktig milepæl i prosjektet. Prosjektet har de siste ti månedene gjennomført en samspillsfase med Veidekke der grunnlaget for selve prosjektgjennomføringen er lagt. Etter en god planleggingsprosess skal vi nå inn i selve gjennomføringen av byggearbeidene. Vi fortsetter det gode samarbeidet, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Byggearbeidene starter i løpet av kort tid med planlagt ferdigstillelse sommeren 2027. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur