Publisert
19.11.2017

Nedgangstider i oljen fører bedrifter på land

Med nedgangstider i oljeindustrien har et programvaremiljø i Stavanger satset stort på et nytt produkt til byggenæringen. I et tøft marked for en oljerelatert bedrift gav dette oss nye muligheter, forteller salgssjef Jens Olav Nordanger i Hexagon PPM Norge. Med nedgangstider i oljeindustrien gav oppkjøpet fra det svenskeide selskapet Hexagon AB nye muligheter for programvareselskapet […]

Med nedgangstider i oljeindustrien har et programvaremiljø i Stavanger satset stort på et nytt produkt til byggenæringen. I et tøft marked for en oljerelatert bedrift gav dette oss nye muligheter, forteller salgssjef Jens Olav Nordanger i Hexagon PPM Norge.

Med nedgangstider i oljeindustrien gav oppkjøpet fra det svenskeide selskapet Hexagon AB nye muligheter for programvareselskapet Intergraph.

– I et tøft marked fikk vi et nytt ben til å stå på, forteller Jens Olav Nordanger som er salgssjef i Norge for Hexagon PPM.

– Med den lange og brede erfaringen Intergraph hadde fra blant annet norsk offshoreindustri var det et naturlig steg for oss å tilby nyutviklet smartteknologi til byggenæringen, i tillegg til oljesektoren. Det har vært mulig med Hexagon sitt oppkjøp av Intergraph og kunnskapen og teknologien de besitter gjennom et strategisk samarbeid med Leica, et selskap Hexagon eier, sier Nordanger.

Det amerikanske programutviklingsselskapet Intergraph ble etablert i 1969 i Huntsville, Alabama, blant annet som leverandør til NASA’s månelandingsprogram. I løpet av snart 50 år har selskapet utviklet programvare og informasjonsteknologi innen ulike sektorer. I Norge har selskapet fortrinnsvis levert produkter til oljeindustrien.

I 2012 ble Intergraph solgt til Hexagon. Dette var et stort oppkjøp i Sverige, større enn da Saab ble solgt ut av landet. Etter hvert bestemte Hexagon seg for å satse stort innen byggenæringen ved hjelp av blant annet nordiske programvareutviklere. Bakgrunnen var at Hexagon hadde oppdaget at bygg- og anleggssektoren ikke i tilstrekkelig grad hadde tatt i bruk intelligente informasjonssystemer, slik som var tilfellet i oljeindustrien. Etter en periode med intens forskning og utvikling var Hexagon klar med programvaren HxGN SMART Build, som nå tilbys i det globale markedet.

Handlekraftig informasjon

Nordanger forteller at målet med HxGN SMART Build er å gi de ulike virksomhetene i byggesektoren en smartere løsning med prosjektgjennomføringen, med større kontroll på økonomi og forenkling av teknisk gjennomføring.

Med dette produktet blir avstanden fra byggeplass til kontoret kort, og alle vil kunne jobbe med sanntidsinformasjon på alle plan, sier han.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur