Illustrasjon: Embriq
Publisert
02.09.2020

Rejlers AB selger norske Embriq for 400 MSEK

Rejlers AB (notert på Nasdaq Nordic, Stockholm) kjøpte Embriq i 2015 og har opplevd betydelig verdiutvikling i selskapet som nå avhendes for 400MSEK.

Embriq har siden starten i 2011 opplevd voldsom vekst innen utrulling av ny smart infrastruktur i energibransjen (AMS og Smartgrid teknologi) samt også gjennom å levere IT-tjenester, løsninger, konsulenter og programvare til datadrevne kunder innen retail, FMCG, logistikk og produksjon. Embriq har i dag betydelige markedsandeler i Norge og Sverige innen kjerneområdene. Med ny eier er Embriq meget godt posisjonert til å ta steget videre ut i Europa og vekstambisjonene er betydelige.

Rejlers AB selger Embriq til det London baserte fondet Magnesium Capital, som tar industrielt eierskap i en rekke selskaper som fokuserer teknologi og løsninger for å akselerere det grønne skiftet og for å skape verdier for datadrevne virksomheter.

Embriq, som har vært i Rejlers sitt eierskap siden høsten 2015, er en anerkjent og ledende leverandør av løsninger innen industriell IoT-teknologi, programvare, IT-tjenester og konsulenter som hjelper datadrevne virksomheter med å optimalisere sin konkurransekraft. Embriq har 175 ansatte og mer enn 200 kunder i Norden i sektorer som energi, FMCG, logistikk og produksjon. Selskapet har hovedkontor i Oslo og virksomhet over hele Norden.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur