Det gikk steinsprang på E6 ved Sel i Gudbrandsdalen 15. april i år. Nå er fjellsiden kontrollert og Statens vegvesen bygger en skredvoll mot E6. Foto: Daniel Haugen Edvardsen/Statens vegvesen
Publisert: 25.04.2023 

Sikrer E6 ved Sel med skredvoll

Statens vegvesen bygger en skredvoll langs E6 i Sel kommune i Gudbrandsdalen, der det gikk et steinsprang 15. april. Sikringen starter denne uken.

Før helgen var et fjellrenskingslag i aksjon for å kontrollere området det gikk steinsprang fra. Det er ikke mulig å renske fjellsiden helt.

Det er ikke registrert skred på dette punktet tidligere. Statens vegvesen har også hatt dialog med innbyggere og andre med lokalkunnskap, men ingen kjenner til at det har gått skred her før.

Sikrer trafikantene

– Fjell lever og blir påvirket av nedbør og temperatursvingninger. For å være på den sikre siden, bygger vi nå en skredvoll med grøft bak, som vil stoppe stein fra å havne i veibanen om det løsner noe her i fremtida. Dette er et lite, men nødvendig tiltak som vi bygger innenfor vår eiendom, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Kan bli korte stopp

Sikringsarbeidet vil pågå de neste to ukene. Trafikkdirigenter vil sørge for at trafikken kan passere trygt forbi og trafikantene må regne med noen korte stopp.

Hold deg oppdatert

Trafikantene finner oppdatert trafikkinformasjon på dit.vegvesen.no og i appen Vegvesen trafikk.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur