Foto: Simen Prestaasen
Publisert
01.04.2021

Sporveien oppgraderer sentrumstunellen i påsken

I perioden onsdag 31. mars til mandag 5. april blir T-banen stengt gjennom Oslo sentrum mens Sporveien utfører nødvendig vedlikeholdsarbeid i T-banetunellen. –­ Med arbeidene forlenger vi levetiden på dagens infrastruktur, sikrer en mer stabil T-banedrift og legger til rette for økt kapasitet i årene som kommer, sier prosjektleder Hilde Ulvik.

Flere reisende og hyppigere avganger skaper et større behov for å vedlikeholde infrastrukturen i sentrumstunellen. I 2019 fraktet T-banen 120 millioner reisende. Det utgjør om lag 400 000 daglige reiser fordelt på fem linjer som alle passerer gjennom den samme tunellen. Sporveien startet derfor opp et større oppgraderingsprosjekt i 2017 som etter planen skal ferdigstilles i mai 2021.

– Helt siden Sporveien startet opp det omfattende arbeidet i 2017 har vi utført vedlikeholdet i etapper. Noen ganger er det nødvendig å stenge trafikken og slike arbeider legger vi ofte til kvelder, ferier og helligdager når antall reisende er lavere. På denne måten ønsker vi å gjøre belastningen minst mulig for dem som er avhengig av T-banen i hverdagen, sier Ulvik.

Følgende vedlikeholdstiltak blir utført i påsken:

  • Ved Stortinget T-banestasjon blir to sporveksler byttet. Det skal også etableres flanketiltak som er en sikkerhetsfunksjon ved avsporing.
  • Mellom Majorstuen og Stortinget blir 1500 meter strømskinner byttet ut og det skal utføres berg- og dryppsikring i tunellhvelvingen.
  • På sentrumsstasjonene blir de gule sikkerhetslinjene på plattformene malt opp.
  • På Jernbanetorget T-banestasjon blir brannvarslingsanlegget byttet ut.

I påsken berører vedlikeholdsarbeidene T-banetrafikken gjennom sentrum og det vil være stengt mellom Majorstuen og Grønland og mellom Carl Berners plass og Sinsen. T-banen kjører som normalt igjen fra tirsdag 6. april. For oppdatert reiseinformasjon, se Ruters reiseplanlegger.

For mer informasjon, se prosjektsiden på Sporveien.com.

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur