Foto: Sweco
Publisert: 09.11.2021 

Vant pris for beste masteroppgave innen veifaget

Andreas Berge Ims og Haakon Blakstad Pedersen ble tildelt «Beste vegfaglige masteroppgave 2021» under årets BM-dag.

Det er Konnekt og Statens vegvesen som deler ut prisen, og i år var det Andreas Berge Ims og Haakon Blakstad Pedersen som fikk utmerkelsen for sin masteroppgave «Simulation of Automated Vehicles in AIMSUN. Behavioral modelling and design proposals».

Oppgaven handler om selvkjørende biler, og undersøker hvordan parameterinnstillinger og ulike bilfølgingsmodeller kan påvirke trafikkflyt i flaskehalser.

I nominasjonen kommer det frem at oppgaven er nybrottsarbeid, og at den bidrar til en langt bedre forståelse for modellering og simulering av fremtidens trafikk, der digitalisering og automatisering vil spille en stor rolle.

Andreas Berge Ims jobber i dag som veirådgiver i Sweco, og ble både overrasket og glad da han og Haakon Blakstad Pedersen, som i jobber i ViaNova, mottok prisen.

– Det er så mange dyktige masterstudenter, og det gjør det til en ære å få denne oppmerksomheten. Der er skikkelig stas og en fin anerkjennelse av arbeidet vi har gjort. Nå håper vi selvfølgelig at andre også kan dra nytte av arbeidet i fremtiden, sier Berge Ims.

Gruppeleder for Swecos veiingeniører i Oslo, Ingrid Elnan, er full av lovord om sin dyktige kollega.

– For masterstudenter innenfor veifaget er dette en pris som henger høyt, og vi gratulerer både Andreas og Haakon med prisen. Det er ingen tvil om at Andreas er dyktig, og jeg er sikker på at han vil bidra til videreutvikling og innovasjon innen veifaget i årene som kommer, sier hun.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur