Illustrasjon: Siemens
Publisert: 27.04.2020 

Smart fabrikkinvestering på et kritisk stadie

Siemens Financial Services (SFS) har publisert en ny forskningsartikkel med tittelen Industri 4.0: Rising to the Challenge, den første i en serie av investeringsutfordringer som produsenter står overfor når de går over til Industri 4.0-teknologi.

Investering i digital transformasjon utgjør nå forskjellen mellom overlevelse og solid vekst for bedrifter, enda mer med tanke på den nåværende økonomiske usikkerheten.

SFS har utviklet en modell som gir et konservativt overslag på størrelsen av investeringsutfordringen som produksjonssektoren står overfor når den forsøker å implementere smart fabrikkteknologi o femårsperioden 2020-2024.

Tidligere forskning fra SFS har slått fast at *tippepunktet* for investering, som er punktet der halvparten av produsenter har byttet over til Industri 4.0-produksjonsplattformer, vil skje innen de neste 5-7 årene.

Nye finansieringsmodeller for Industri 4.0-investeringer er ofte på linje med bedriftsresultater, for å integrere finansiering tettere med forventet avkastning på investering som gis gjennom fordelene av digitalisert teknologi.

– På grunn av dobbelt trykk fra voksende konkurranse i innenlands- og eksportmarkeder for europeiske produsenter, er investering i digital transformasjon på et kritisk punkt, sier Stig Helmer Østebø, Salgssjef Siemens Financial Services (SFS) Norge.

– Smart finansiering gir bærekraftige måter å investere på som gjør det mulig å enkelt identifisere ønsket driftsresultat for produsenten, som oppnår gjennom tilgang til riktig teknologi og tjenester med støtte fra en kunnskapsrik, spesialisert investor. Dette er spesielt støttende gitt den sannsynlige økonomiske virkningen av den nåværende globale helsekrisen.

 

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Samferdsel & Infrastruktur