Select Language
  • English
  • French
  • German
  • Italian
  • Spanish
Hjem » Veghistorie og kjøretøyhistorie samles
Veghistorie og kjøretøyhistorie samles

Veghistorie og kjøretøyhistorie samles

EMNE: Veg
PUBLISERT: 28.november.2017

I 2019 samles veghistorien og kjøretøyhistorien på Hunderfossen.

Museet er et resultat av et mangeårig ønske om å samle norsk veg- og kjøretøyhistorie på samme tomt. Når vi får Norsk vegmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum samme sted, håper vi dette blir et landemerke for bilinteresserte i inn- og utland, sier direktør Geir Atle Stormbringer ved Norsk vegmuseum.

Nå er det skrevet kontrakt om et nybygg sammenslåtte museet. Det reises på Hunderfossen der Vegmuseet i dag ligger.

Helhetlig historie

Statens vegvesen har hatt forvaltningsansvaret for veg siden 1864 og for kjøretøy fra 1926. Med det nye museet skal Vegvesenet ivareta kulturarven knyttet til hele kjøretøyhistorien – som omfatter alt fra hestekjøretøyet karjol til el-biler

Bil og veg er en viktig del av kulturarven vår. Et samlet museum for veghistorie og kjøretøy vil gi de som kommer hit en helhetlig historie, sier Stormbringer som ser fram til bygget står ferdig.

Har skrevet kontrakt

Firmaet Evensen og Evensen AS er tildelt kontrakten for bygget.

I tildelingsbrevet heter det blant annet at utvendig passer bygget arkitektonisk godt inn i museumsmiljøet og naturen her. Videre at løsningen med både betong og tre oppleves som spennende, og at beplantning og området ved inngangspartiet kommer til å bli veldig bra.